Dekrachtvankennisdelen

Stromend water als ordenend principe bij gebiedsontwikkeling. Hierover vertelde onze collega Ramon Postma tijdens de Inspiratiedag van de gemeenten Tubbergen en Dinkelland deze week. Aanleiding was het op te stellen Water- en Rioleringsprogramma door bureau Watermaat en Waterbureau Schepers.

De Commanderie aan de Molenbeek in Ootmarsum stond centraal in het verhaal van Ramon. Samen met de gemeente Dinkelland, Othmar Brouwerij en het Waterschap Vechtromen heeft ODIN in de afgelopen jaren (2010- 2023) aan dit project gewerkt. Het ontwerp is inmiddels gerealiseerd en het schone water stroomt rijkelijk door de beek!

De kennis en ervaring die wij hebben opgedaan deelden wij graag met de geïnteresseerde aanwezigen tijdens de Inspiratiedag. En natuurlijk gingen we samen het veld in. Erg waardevol om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Water en bodem sturend bij integrale gebiedsontwikkelingen? Wij laten graag zien hoe het kan!