Eennieuwwerklandschap

Kennispark Twente behoort tot de top 3 innovatiecampussen van Nederland. Hier bundelen ondernemers, overheden, onderzoekers en onderwijs hun krachten om de potentie van het gebied volop te benutten en Kennispark internationaal nog beter op de kaart te zetten.

Dit vraagt om een dynamisch en groen werklandschap waar ontmoeting tussen talent en bedrijven gefaciliteerd wordt. In de context van de bestaande bedrijven langs de Institutenweg bleek dit een pittige puzzel. Auto´s en vrachtverkeer kunnen hier niet zomaar weggepoetst worden om ruimte te bieden aan studenten, onderzoekers en ondernemers.

Samen met verschillende eigenaren zijn wij (kavel)grens ontkennend te werk gegaan in ateliersessies en ontwierpen wij samen met verschillende afdelingen van de gemeente Enschede een nieuw werklandschap van gevel tot gevel. Zorgvuldig vormgegeven overgangen van publiek naar privé zorgen voor een samenhangend beeld. Langs de plinten van de gebouwen ligt een weefsel van voetpaden en groene verblijfsplekken.

Op dit moment is de Institutenweg in uitvoering. Nog éven wachten en dan is er volop ruimte voor ontmoeting, interactie en ontspanning!