VillaUilenstein

De unieke sfeer dankt Villa Uilenstein aan het Landgoed Voordaan. De kavel aan de Veldlaan was ooit ook onderdeel van het grote landgoed Voordaan. Vanaf de jaren ‘50 is het landgoed verkaveld en zijn er woningen gebouwd. Toch is de sfeer van het landgoed nog steeds voelbaar. Kenmerkend zijn de grote bomen en zichtlijnen over het water.

Villa Uilenstein is een herontwikkeling waar een nieuwe villa passend in de sfeer van het landgoed wordt gerealiseerd. ODIN Landschapsontwerpers heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan deze ontwikkeling. Wij hebben het inrichtingsplan samen met de initiatiefnemers en EVE architecten t.b.v. de vergunningen ontworpen en de toegepaste materialen en beplantingen voor deze bijzondere parktuin uitgewerkt. Samen met Mekertuinen geven wij straks invulling aan deze bijzondere parktuin aan de rand van Groenekan.

De inspiratie voor het ruimtelijk concept van de parktuin is de Engelse landschapsstijl met haar losse en organische vormen als beeldtaal naar het voorbeeld van het landgoed Voordaan. De majestueuze bomen en het prachtige zicht over het water zijn waardevol en kenmerkend voor deze plek. Een deel van de oude tuinmuur wordt gerestaureerd en groepen Rododendrons bij de poort versterken het landgoedkarakter. Het ontwerp biedt ruimte aan zowel een privé terras alsook een collectieve parktuin met vlonders aan het water. Wandelen, spelen, barbecueën of onder het genot van een drankje in gedachten wegdwalen aan het water in de avondzon.