“Wegmetdietegels.Ikkrijgweereengroenetuin!”

De gemeente Hof van Twente heeft ons gevraagd om samen met 5 ambassadeurs uit de straat, Viverion en de Groene Loper een duurzaam schetsontwerp op te stellen voor de Lijsterstraat in Goor waarbij klimaatadaptatie, vergroening en biodiversiteit centraal staan.

Een uniek project waarin de straat van gevel tot gevel opnieuw wordt ingericht en waarin de bewoners een deel van hun voortuin ter beschikking stellen om een groene straat met bomen en plantvakken mogelijk te maken. Gisteravond gingen we aan de hand van het schetsontwerp met de bewoners in gesprek over vlinders en bijen, het ‘ontstenen’ van de tuinen en de belevingswaarde van groen.

Het ontwerp werd positief ontvangen al waren er natuurlijk ook best vragen, bijvoorbeeld over de uitvoering en het beheer. Mede mogelijk gemaakt door Subsidie Natuur en Samenleving van provincie Overijssel.