Eenprachtigeplekaanderandvandees

In opdracht van een particuliere initiatiefnemer hebben wij een landschapsplan opgesteld voor inpassing van een ervencluster op één van de oudste plekken van Nijverdal. Het landschap waarin de boerderijgebouwen van de initiatiefnemer liggen, is zeer sfeervol en authentiek met veel oude bomen en prachtige doorzichten naar de es.

In samenwerking met EVE Architecten, die plannen hebben gemaakt voor de verbouw van de bestaande boerderij tot gastenverblijf en de sloop en herbouw van een nieuwe woonboerderij hebben wij een landschapsplan voor het nieuwe ervencluster opgesteld. Een landschapsplan dat in nauw overleg met de gemeente en het Oversticht tot stand is gekomen en waarbij nadrukkelijk is gekeken naar de relatie tussen het karakteristieke landschap aan de rand van de es en de compositie van de bebouwing op deze historische plek.

De eerste stappen voor de herbouw van het prachtige historische pand zijn inmiddels gezet!